Σαπεκοένσε: από την τραγωδία στην αναγέννηση

Ένα μήνα μετά το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την ομάδα

Ένα μήνα μετά το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την ομάδα, η Σαπεκοένσε ξαναγεννιέται…

Συνολικά 71 ψυχές χάθηκαν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μεδεγίν της Κολομβίας. Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας, οι οποίοι ήταν στην αποστολή που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, επέζησαν. Οι άλλοι 19 δεν τα κατάφεραν.

Η Σαπεκοένσε κατάφερε σε λίγα χρόνια να φτάσει από την πέμπτη κατηγορία της Βραζλίας στις διεθνείς διοργανώσεις. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και η ομάδα πρέπει να ανασυνταχτεί. Με τη μνήμη πάντα στους νεκρούς, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον.

Η προσπάθεια να ξαναφτιαχτεί η ομάδα έχει ήδη αρχίσει. Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη σεζόν. Ήδη έγιναν οι πρώτες μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Ο τερματοφύλακας Ελίας, ο οποίος αγωνιζόταν στη Ζουβεντούντε, ο αμυντικός Ντάγκλας Γκρόλι, από την Κρουζέιρο, ο μέσος Ντοντό, ο οποίος άφησε την Ατλέτικο Μινέικρο και ο επιθετικός Ρόσι, μεταγραφή από την Γκοιάς, είναι οι πρώτοι τέσσερις παίκτες που αποκτήθηκαν.

«Η δημιουργία ενός νέου πρότζεκτ θα μας φέρει πολλές χαρές. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους γενναίους ΄πολεμιστές μας, αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ» ήταν τα λόγια του προέδρου της Σαπεκόενσε, Πλίνιο Νταβίντ Ντε Νες Φίλιο.

Η διοίκηση του βραζιλιάνικου συλλόγου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλους ποδοσφαιριστές εν όψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Πολλοί μπορεί να παίξουν ως δανεικοί, καθώς υπήρξε κοινή δήλωση όλων των ομάδων της χώρας να παραχωρήσουν παίκτες στη Σαπεκοένσε για να κάνει μια νέα αρχή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σαπεκοένσε θα πάρει μέρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες ως κάτοχος του Κόπα Σουδαμερικάνα, αυτού του τίτλου που κατέκτησε χωρίς να αγωνιστεί στη μνήμη των νεκρών ποδοσφαιριστών της και των άλλων μελών της που χάθηκαν στο Μεδεγίν.

Σχετικά άρθρα