Σάσα Σταμάτη: Σάλος και πολιτικές αντιδράσεις (pics-videos)

Για την επεισοδιακή διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου

Σάλο έχει προκαλέσει η επεισοδιακή διακοπή της παράστασης του γνωστού κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη Σάσα Σταμάτη και τη…συνοδεία της. Η παρουσιάστρια ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Καρέζη με μερικούς άγνωστους άντρες για να διακόψει την παράσταση «200 χρόνια δανεικά» το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολούθησαν μερικά λεπτά κατά τα οποία η Σάσα Σταμάτη φώναζε προς τον κωμικό, ο οποίος ωστόσο κράτησε σε μεγάλο βαθμό την ψυχραιμία του ζητώντας με χιούμορ από την παρουσιάστρια και τους υπόλοιπους άνδρες να κατέβουν από τη σκηνή για να συνεχιστεί η παράσταση. «Εδώ δεν βρίζουμε… θα φύγουν, δεν τους αρέσει» είπε ο κ. Ζαραλίκος. Σημειώνεται ότι η Σάσα Σταμάτη ακούγεται κάποια στιγμή να φωνάζει στον κωμικό: «Γιατί δεν λες για τον Μελισσανίδη τον φίλο σου;», για να απαντήσει ο κωμικός «δεν είναι φίλος μου ο Μελισσανίδης».

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στην παράστασή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το κοινό αποδοκίμασε εντόνως τη «παρέμβαση» και τελικά η Σάσα Σταμάτη με τους υπόλοιπους κατέβηκαν από τη σκηνή και η παράσταση συνεχίστηκε, όπως σημείωσε ο ίδιος ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με ανάρτησή του στο Twitter.

Πολιτικές αντιδράσεις για το περιστατικό

Το περιστατικό προκάλεσε σφοδρές πολικές αντιδράσεις, ενώ συνάδελφοι του Χριστόφορου Ζαραλίκου αλλά και απλοί χρήστες του Twitter. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήρε θέση υπέρ του κωμικού, σημειώνοντας: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος στάθηκε στη βαθιά κρίση που περνά πολιτισμός στη χώρα μας τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες και τηλεπερσόνες».

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.

 

 

Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έγραψε: «Η διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου όπως και κάθε παράστασης είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη. Άλλο ένα σημάδι παρακμής. Η καθεστωτική νοοτροπία απο τους υποκινητές των επεισοδίων δεν είναι ανεκτή. Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν».

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

ΜέΡΑ25: Διακοπή από αυτόκλητη ομάδα «υπερασπιστών Μαρινάκη»

«Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι» αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα