Σασμός: Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος

Μετά από καταγγελία ηθοποιού για βιασμό

Μετά από καταγγελία ηθοποιού για βιασμό, ο σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς «Σασμός» Κώστας Κωστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης, με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε ως ψευδείς και συκοφαντικές τις κατηγορίες της ηθοποιού σχετικά με τον βιασμό της πριν από 12 χρόνια.

Η ανάρτηση του Κώστα Κωστόπουλου

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα-δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την ”καταγγελία” της με προσωπικά, κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, “φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα.

Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από “γνωστό σκηνοθέτη”, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η “καταγγελία” αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια, για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζω ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης, στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω, όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομά του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

 

Κώστας Κωστόπουλος Facebook

Η καταγγελία της ηθοποιού

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, 3 Μαΐου, η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μίλησε για την καταγγελία βιασμού της στην ηλικία των 21 ετών. Μεταξύ άλλων, η 33χρονη σήμερα κοπέλα, η οποία δεν κατονόμασε τον σκηνοθέτη που μηνύει, μίλησε για ένα «άγριο περιστατικό» λέγοντας ότι «πενθεί για το κορίτσι που ήταν τότε».

Το πρόσωπο που κατήγγειλε είναι γνωστός σκηνοθέτης που υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες και το περιστατικό που περιέγραψε είπε πως έλαβε χώρα κατά τα πρώτα της βήματα στον χώρο, το 2010. «Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους.  Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε, ο γνωστός σκηνοθέτης, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο, ενώ μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυσή της, ο 58χρονος φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία οδηγήθηκαν στο αμάξι, όπου φέρεται να τη βίασε. Η 33χρονη Έλενα τονίζει πως το ελληνικό #MeToo τής έδωσε θάρρος να προβεί στην καταγγελία.

Μετά τη μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Σημειώνεται ότι πριν η υπόθεση είχε γίνει γνωστή, περί τα μέσα Απριλίου, όταν η ηθοποιός είχε κάνει μια ανάρτηση στα social media, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τότε για ποιον πρόκειται: «Έχω μάθει για πάρα πολλά θύματά σου. Έχεις 40 χρόνια καριέρα οπότε εσύ γνωρίζεις καλύτερα πόσα θύματα έχεις. Μη λες δεξιά κι αριστερά….μπιπ, γιατί τα μαθαίνω όλα, έχω αφτιά και μάτια παντού…Μην προκαλείς άλλο γιατί γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος ότι δεν σε ξεπλαίνει τίποτα….».

Σχετικά άρθρα