Σαββίδης: «Αιώνιο παράδειγμα η αφοσίωση των Ελλήνων πατριωτών»

Το μήνυμα του Ιβάν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την δική του τοποθέτηση αναφορικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, που τόνισε ότι το «ΟΧΙ» των Ελλήνων πρέπει να δίνει δύναμη σε όλους για δημιουργική δουλειά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει για πάντα στα ιστορικά χρονικά του ελληνικού λαού ως ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης προς όσους ήταν οι πρώτοι που πρόβαλαν άξια αντίσταση ενάντια στο φασισμό.

Η ανδρεία, η πυγμή, ο ηρωισμός και η ανιδιοτελής αφοσίωση των Ελλήνων πατριωτών στην Πατρίδα τους αποτελούν διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση για τις μελλοντικές γενιές.

Τα κατορθώματα των ηρώων μάς εμπνέουν για το υψηλό έργο της υπηρεσίας προς την πατρίδα, αποτελούν παράδειγμα υπευθυνότητας του πολίτη, πίστης στα ιδανικά της ελευθερίας, της ηθικής και της δημιουργίας.

Οι δεκαετίες περνούν, αλλά το «ΟΧΙ” που είπε ο ελληνικός λαός στο φασισμό, στον πόλεμο και στη βία, δεν χάνει την επίκαιρη σημασία του. Σήμερα πρέπει αντίστοιχα να αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε κακό που απειλεί την ισχύουσα παγκόσμια τάξη των πραγμάτων.

Ας μας δώσει αυτή η σημαντική μέρα νέες δυνάμεις για δημιουργική δουλειά προς όφελος του ελληνικού λαού, για την ευημερία της Ελλάδας και της ειρήνης στη Γη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης».

Σχετικά άρθρα

Τρακτέρ καταπλάκωσε ηλικιωμένο στις Σέρρες! (video)

Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 82χρονος από τον Άγιο Χριστόφορο όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ανετράπη, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να καταπλακωθεί και να εγκλωβιστεί… Δυστυχώς στην προσπάθειά του αυτή ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα σε αγροτικό δρόμο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του […]