Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ερντογάν

Tα αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

σε τετράδιο που διατηρούσε η τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C στα κρησφύγετά της στην Αθήνα!

Η επίθεση, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» θα γινόταν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ, ενώ είχε την ονομασία «επιχείρηση Σκορπιός».

Αναλυτικότερα, στο σκαρίφημα ο κ. Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός», ενώ η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιείται από δύο πλευρές του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον τούρκο Πρόεδρο, ενώ υπάρχει και άλλη ένοπλη ομάδα που θα χτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα επικάλυψης-χωρίς ωστόσο από την περιγραφή και το αναλυτικό σχέδιο των τούρκων ενόπλων να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα Τούρκοι βρίσκονται υπό κράτηση αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ίδιο αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της κράτησής τους.

dikaiologitika.gr

Σχετικά άρθρα