Σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για συμμαχία που ετοιμάζει ανατροπή

Συμφωνία για την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης έχουν συνάψει το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ν.Δ, σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος εκτιμά ότι θα έχουμε περίοδο μεγάλων εντάσεων και σύντομα εκλογές.

Όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, «έχουν κάνει συμφωνία να ανατρέψουν τον Τσίπρα αυτοί οι τρεις. Επομένως, πάμε σε περίοδο μεγάλων εντάσεων, άρα οι εκλογές είναι κοντά. Δεν θα αντέξει ο Τσίπρας, γιατί αυτοί θα κάνουν ολομέτωπη σύγκρουση». Εκτίμησε δε ότι «είναι συμφωνία μετεκλογική και προεκλογική, ίσως, συνεργασία των κομμάτων αυτών».

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά ότι δώρισε στη Ν.Δ. 50 έδρες από τη στιγμή που καταψήφισε την απλή αναλογική.

Στο ερώτημα ότι αν και η Ένωση Κεντρώων προσβλέπει σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ανέφερε ότι η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο στόχαστρο μιας «εκστρατείας από τον φιλοδεξιό Τύπο» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη σημερινή κυβέρνηση.

«Μας έφερε κοντά με τον Τσίπρα η απλή αναλογική» είπε ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε «υπόθεση ζωής» την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στην πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, σημείωσε: «Την ημέρα που δεν ψήφισε η Γεννηματά την απλή αναλογική και την πρόδωσε, εκείνη την ημέρα ξεριζώθηκε η ψυχή μου».«Πίστευα ότι στο τέλος δεν θα βλάψει τόσο πολύ τον εαυτό της η Φώφη να ψηφίσει και να πάρει 50 έδρες δώρο ο Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε ότι με την απόφαση αυτή που έλαβε η κ. Γεννηματά είναι πολύ πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές.

Είπε, ακόμα, ότι η απόφαση του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι «ηλίθια ενέργεια», τόνισε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά ότι διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα», είπε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρασύρθηκε από τον «ασυνάρτητο» πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν παραπέμπονται σε δίκη υπουργοί και πρωθυπουργοί για τις πολιτικές τους αποφάσεις.

«Η ΝΔ είναι τρελή, σ΄αυτό το επιχείρημα είναι η απόλυτη παραφροσύνη. Έχει κανένα στοιχείο η ΝΔ ότι πήρε λεφτά ο Τσίπρας για να υπογράψει βαρύ μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης και καταλήγοντας επανέλαβε ότι αν η ΝΔ επιδιώκει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του τότε η εξεταστική θα πρέπει να ξεκινήσει από το 2004 και να συμπεριλάβει και τις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από τις κυβερνήσεις των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

πηγή:  iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα