Σχολεία: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα

Τα 3 σενάρια

Το «πράσινο φως» από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους αναμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Όπως τόνισε η Σοφία Φασουλάκη στο Open Tv, «εάν σήμερα ήταν 8 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα τασσόταν αναφανδόν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και όχι μόνο των Δημοτικών αλλά και των Γυμνασίων και των Λυκείων». Ωστόσο, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι έχουν διαφορετικές απόψεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Open, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και δύο μήνες και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στις οικογένειες και στους εργαζόμενους γονείς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τονίσει πολλές φορές ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία του μαθητή στο σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων, με τους οποίους θα συναντηθεί και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, δεν έχουν όλοι οι λοιμωξιολόγοι την ίδια άποψη για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Ορισμένοι γιατροί τάσσονται υπέρ ενός «προσεκτικού ανοίγματος», μόνο των Δημοτικών στις 8 Ιανουαρίου

Άλλοι ζητούν υπομονή και επανεξέταση της κατάστασης έπειτα από τις 15 Ιανουαρίου

Και άλλοι επιθυμούν το θέμα να επανεξεταστεί μετά τις 15 Ιανουαρίου

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η διακύμανση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων θα δείξουν πότε θα μεταφερθεί το άνοιγμα των σχολείων και ποιες βαθμίδες θα ανοίξουν.

 

Σχετικά άρθρα