Σχολεία: Τι ισχύει με self test μαθητών δημοτικού, γυμνασίου, νήπια (vids)

Απαντήσεις έδωσε η υπουργός Παιδείας

Απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές, έδωσε η υπουργός Παιδείας. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Για όλους τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά τα self test και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία πριν από το άνοιγμα των σχολείων. Στη συνέχεια η κυρία Κεραμέως έδωσε τον «οδικό χάρτη» για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς:

  • σε νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά θα παραταθεί και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου
  • τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα τελειώσουν κανονικά στις 11 Ιουνίου
  • οι πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 και 15 Ιουνίου, στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ αντίστοιχα
  • στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, ανά Πανεπιστημιακή Σχολή
  • δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Στην ερώτηση για το αν η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια, είπε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το Εαρινό Εξάμηνο θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές των φοιτητών, είπε ότι αναμένεται το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Ειδικών.

Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια, η κυρία Κεραμέως είπε ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σχετική εισήγηση στην Επιτροπή των Ειδικών, η οποία όμως δεν έχει εισηγηθεί θετικά ακόμη.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον επιτρέπονται και θα γίνονται δια ζώσης. Αντίθετα, στα ΙΕΚ τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.

Για τα voucher για αγορά tablet και laptop, είπε ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί.

Επίσης, για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να κάνουν το εμβόλιο, είπε ότι ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%.

Σχετικά άρθρα