Σχολείο απαγόρευσε το Χάρι Πότερ!

Για απίστευτο λόγο

Την απόφαση να αποσυρθούν όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, πήρε ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ, με την δικαιολογία πως τα ξόρκια που περιέχει η σειρά των βιβλίων «είναι αληθινά και μπορεί να εκτελεστούν από ανθρώπους»!

Οπως αναφέρει το CBS, ο πάστορας του σχολείο Σεντ Εντουαρτ, έστειλε e-mail στους γονείς των μαθητών του σχολείου και είπε ότι μίλησε με εξορκιστές, οι οποίοι τον συμβούλευσαν να απαγορεύσει τα βιβλία, γιατί κρύβουν κινδύνους.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά και αν τα εκτελέσει άνθρωπος, υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων» έγραψε μεταξύ άλλων ο πάστορας στους γονείς.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις για την σειρά βιβλίων της Tζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τον περασμένο Απρίλιο, ιερείς στην Πολωνία έκαψαν τα βιβλία της σειράς, όπως και του «Twilight», με την αιτιολογία ότι ήταν ιερόσυλα.

Σχετικά άρθρα