Σε απόγνωση και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

8 στα 10 θα παραμείνουν κλειστά!

Με κατεβασμένα τα ρολά θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, καθώς οι κρατήσεις για τον Ιούνιο είναι μηδενικές.

Δουλεύοντας κυρίως με Αμερικανούς, Νοτιοαμερικανούς, Γάλλους και Βρετανούς, ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Athens Cypria Hotel εξηγεί ότι «από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πτήσεις, ολική άρση καραντίνας, είναι δύσκολο να ανοίξουμε. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε 650 πτήσεις, τώρα έχουμε 100».

Γι αυτό το λόγο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας θα παραμείνουν κλειστά και μετά τις 15 Ιουνίου που ανοίγουν τα εποχικά καταλύματα, μιας και δεν υπάρχει ζήτηση: «Τον Ιούλιο έχουμε 10-15% κρατήσεις κι ελπίζω σε κάτι καλύτερο όσο περνά ο καιρός. Οι καλύτεροι μήνες για εμάς είναι ο Μάιος κι ο Σεπτέμβριος. Ελπίζουμε τον Σεπτέμβριο να υπάρξει μεγάλη βελτίωση και να μειωθεί η ζημιά». Εξηγεί πως στην επιχείρηση δουλεύουν «50 εργαζόμενοι και προσπαθούμε να τους κρατήσουμε όλους να μην υπάρξει κόσμος χωρίς δουλειά. Θα πάμε σε εκ περιτροπής εργασία αναγκαστικά. Και τα άλλα ξενοδοχεία στο κέντρο δεν θα ανοίξουν κατά πάσα πιθανότητα. Από 1η Ιουλίου και βλέπουμε…»

Σχετικά άρθρα