Σε δίκη για υποκίνηση βίας κατά των ομοφυλόφιλων ο Αμβρόσιος

Ακόμη κατηγορείται και για κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

Σε δίκη για δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, εξαιτίας των δηλώσεων που είχε το 2015 με αφορμή την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Τότε, τον Δεκέμβριο, είχε χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους ως αποβράσματα της κοινωνίας, ενώ είχε προτρέψει τους πιστούς: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!».

Τα λεγόμενά του αυτά, προκάλεσαν την κοινή γνώμη και 9 πολίτες στα μέσα του Ιανουαρίου κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κινδυνεύει με φυλάκιση τριών ετών, επειδή προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών.

Το κείμενο που είχε ανεβάσει στο προσωπικό του blog ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

Σχετικά άρθρα