Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση ο Στάθης Ψάλτης

Η εξέλιξη της νόσου ακύρωσε στην πράξη τη χειρουργική θεραπεία

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Στάθη Ψάλτη που το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο 66χρονος ηθοποιός μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά πηγές του νοσοκομείου το διέψευσαν.

Ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ελέγξουν την πορεία της νόσου του.

Η πάλη με τον καρκίνο του πνεύμονα -με αυτή τη μορφή της νόσου διαγνώστηκε ο 66χρονος καλλιτέχνης- είναι σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη, συχνά δε και άνιση. Τα τελευταία δε χρόνια οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα περιστατικά της μορφής αυτής του καρκίνου έχουν αυξηθεί, με το κάπνισμα να ευθύνεται σχεδόν για το 85% των νεοπλασμάτων του πνεύμονα.

Όταν ο αγαπητός ηθοποιός εισήχθη πριν από έναν μήνα περίπου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με βαριά και προχωρημένη μορφή της νόσου, γεγονός που δεν άφησε -και δεν αφήνει- ιδιαίτερο περιθώριο από ιατρικής πλευράς.

Η εξέλιξη της νόσου ακύρωσε στην πράξη τη χειρουργική θεραπεία, αφήνοντας στους ειδικούς ενεργά τα «όπλα» της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας.

Φύλακας άγγελός του σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη είναι η γυναίκα του Χριστίνα Φιτσάκη, που είναι συνεχώς στο πλευρό του και δεν τον αφήνει να βλέπει τηλεόραση και να διαβάζει εφημερίδες για να μην μάθει κάτι για την υγεία του που θα ρίξει την ψυχολογία του και θα επιδεινώσει την κατάστασή του.

Σχετικά άρθρα