Σε κίνδυνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ποιά η πιθανότερη διάδοχος του

Μπορεί για τη σύζυγο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να είναι γνωστά παρά ελάχιστα και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις ακόμη σπανιότερα, με αποτέλεσμα να οργιάζουν συχνά οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της όσο και για το αν είναι ζωντανή, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ.

Τώρα, που οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να έχει υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση και να κινδυνεύει η ζωή του, η αδερφή του και πιο στενή συνεργάτιδά του, Κιμ Γιο Γιονγκ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αφού ήδη πολλά είναι τα διεθνή ΜΜΕ που «βλέπουν» στο πρόσωπό της την πιθανή αντικαταστάτρια στη δυναστεία των Κιμ.

Σύμφωνα με το CNN, η Γιο Γιονγκ είναι από τους πολύ λίγους – αν όχι η μόνη – που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Από τον θάνατο του πατέρα τους το 2011 κι έπειτα, η 30χρονη Γιο Γιονγκ βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του αδερφού της, ενώ διαχειρίζεται τις δημόσιες εμφανίσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη, τα ραντεβού του και τα λογιστικά του.

Το 2018 ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε την αδερφή του στη Νότια Κορέα, για να τον εκπροσωπήσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της δυναστείας των Κιμ επισκέφθηκε τη χώρα. Παράλληλα, η Γιο Γιονγκ συνόδευσε τον αδερφό της και όταν εκείνος μετέβη στη Νότια Κορέα για να πραγματοποιήσει τις επίσημες και ιστορικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Μουν Τζε-ιν, στις 27 Απριλίου του ίδιου έτους.

Όσον αφορά στην εκπαίδευσή της, η Γιο Γιονγκ σπούδασε στην Ελβετία όπως και ο αδερφός της. Το 2014 ανέλαβε προσωρινά τα ηνία της χώρας όταν ο αδερφός της αρρώστησε ενώ το 2017 η Κιμ Γιο Γιονγκ ανέβηκε στην ιεραρχία της υπηρεσίας προπαγάνδας του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας.

Με τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας να έχουν «παγώσει» από το 2019, αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στην περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν τα καταφέρει, φοβούμενοι την ανέλιξη των πιο σκληροπυρηνικών που δεν θα διστάσουν να «πατήσουν το κουμπί». Η ιστορία θα δείξει αν η Γιο Γιονγκ θα είναι μία από αυτούς.

Σχετικά άρθρα