Σε λειτουργία το ethnos.gr

Όσα είπε ο διευθυντής σύνταξης Κυριάκος Κυριακόπουλος

Μετά από σιγή 16 μηνών, το ethnos.gr είναι ξανά στον αέρα, με νέα εμφάνιση, προσθέτοντας μια πολύ δυνατή φωνή στην διαδικτυακή ενημέρωση.

Το site σταμάτησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2017 και από τον Σεπτέμβριο τέθηκε εκτός λειτουργίας, ωστόσο σήμερα επέστρεψε με πολύ πλούσια δημοσιογραφική παραγωγή ειδήσεων, άμεση ενημέρωση σε καίρια θέματα της επικαιρότητας και σύγχρονο design.

Ο Κώστας Κυριακόπουλος που ηγείται της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής προσπάθειας έδωσε το έναυσμα με το πρώτο editorial:

«Με το ethnos.gr στη νέα εποχή
Το ethnos.gr, το site της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», είναι εδώ.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ενημέρωση βρίσκει ξανά τη δική της ταυτότητα στο νέο περιβάλλον τής δημοσιογραφίας, της συμμετοχής των πολιτών, της Δημοκρατίας.

Διατηρώντας στον πυρήνα του τις θεμελιώδεις αρχές τής δημοσιογραφίας που ακολουθεί και η εφημερίδα – αξιοπιστία, διασταύρωση της είδησης, αντικειμενική ενημέρωση, πολυφωνία – το μόνο δόγμα στο οποίο επιμένει το ethnos.gr είναι ότι «οι ειδήσεις είναι εργαλείο για να κατανοούμε τον κόσμο».

Στον σημερινό τυφώνα της πληροφόρησης και του νέου οικοσυστήματος των ειδήσεων, το ethnos.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, τις φιλτράρει με τα αυστηρά δημοσιογραφικά του κριτήρια και παρουσιάζει τις ειδήσεις όπως πρέπει να είναι.

Παράλληλα, υιοθετεί τις πιο σύγχρονες και σημαντικές τάσεις στην online ενημέρωση.

Καινοτομίες βασισμένες στη συμμετοχή των πολιτών, στη συνδιαμόρφωση των ειδήσεων (User Generated Content), στη δημοσιογραφία δεδομένων (Data Journalism), στα μεγάλα ρεπορτάζ και στις έρευνες (Longreads) αποκλειστικά για το νέο ethnos.gr που φτιάχτηκε από την εταιρεία Pixual.

Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» κάνει το επόμενο βήμα με το ethnos.gr. Και σε αυτό το διαδικτυακό βήμα θέλει τους αναγνώστες να πάρουν το «ΕΘΝΟΣ» στα χέρια τους.

Κώστας Κυριακόπουλος
Διευθυντής σύνταξης ethnos.gr».

Σχετικά άρθρα

Το Facebook τους… έβαλε τα γυαλιά

Το λαμπερό χρυσό αντικείμενο που βρήκε εργάτης θαμμένο σε παλιό κτήριο, σε νεκροταφείο του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, ταλαιπώρησε επί έξι μήνες τα πιο «λαμπρά μυαλά» του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της χώρας, που δεν μπορούσαν να αποφανθούν περί τίνος πρόκειται. Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC news ότι είναι η πρώτη […]