Σε μαφιόζικη οργάνωση πρώην δήμαρχος της Ρώμης

Είκοσι οχτώ πολιτικούς και επιχειρηματίες συνέλαβαν σήμερα οι καραμπινιέροι, με την κατηγορία της σύστασης μαφιόζικης οργάνωσης, που είχε στόχο την εξασφάλιση εργολαβιών.

Στην υπόθεση ενέχονται συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο κεντροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εφόδους στα γραφεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας του Λατίου.

Όπως διαρρέει από την εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, η οργάνωση αυτή, φέρεται να είχε καταφέρει να δημιουργήσει στενότατες σχέσεις υπόγειων συμφερόντων με σημαντικούς οικονομικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην ακροδεξιός τρομοκράτης Μάσιμο Καρμινάτι, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ιταλίας, διαδραμάτιζε ρόλο συντονιστή των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων. Η ανάθεση εργολαβιών αφορούσε, κυρίως, προμήθειες που σχετίζονται με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η οικονομική αστυνομία  προχώρησε στην κατάσχεση ακίνητης περιουσίας αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα