Σε μερική καραντίνα το Κρανίδι

Ασυμπτωματικά και τα 150 κρούσματα στη δομή

Συναγερμός σήμανε εδώ και λίγες ώρες στο Κρανίδι μετά τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας. Ολα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, παρ’ ολ’ αυτά, ο δήμος μπαίνει σε περιορισμό από τις 8 το βράδυ εώς τις 8 το πρωί. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Είναι όλα υπό έλεγχο η κατάσταση. Έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα τα μέτρα που αποφασίσαμε. Και οι 150 είναι ασυμττωματικοί. Δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα.Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1,Β2,Β3,τα άλλα αναστέλλονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μετέβη,νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν την Δευτέρα του Πάσχα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, στη συγκεκριμένη δομή στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Το πρώτο κρούσμα στη δομή υπήρξε μια 28χρονη έγκυος πρόσφυγας από τη Σομαλία η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πάνω από 460 μετανάστες από την Αφρική φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο του Κρανιδίου
Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 469 πρόσφυγες. Μπήκε σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη όταν μία εργαζόμενη με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον σύζυγο τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα μία 28χρονη ένοικος του ξενοδοχείου που κυοφορεί χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο λόγω αιμμοραγίας που είχε. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ερμιόνης Γιάννης Γεωργόπουλος εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον κορονοϊό αλλά ήταν ασυμπτωματική και από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός

Σχετικά άρθρα