Σε μετωπική σύγκρουση με τις Αρχές η Γεωργία

Απίστευτες καταγγελίες της 24χρονης

Μια νέα «σύγκρουση» εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου η 24χρονη Γεωργία Μπίκα καταγγέλλει βιασμό.

Η Γεωργία Μπίκα υποστηρίζει ότι τα δείγματα για τις τοξικολογικές λήφθηκαν αργά το απόγευμα αλλά και ότι έψαξε μόνη της ουροσυλλέκτες, ενώ από την πλευρά της η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι της χορήγησαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Μετά την παράδοση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων στην ανακρίτρια, που ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές και φαρμακευτικές ουσίες, υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά της 24χρονης, καθώς στήριξαν ότι ξεπεράστηκαν οι 12 ώρες από το συμβάν μέχρι να ληφθούν τα δείγματα, ενώ σύμφωνα με τον τον τεχνικό σύμβουλο και ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη, μετά το συγκεκριμένο χρονικό όριο δεν μπορεί να εντοπιστεί το λεγόμενο «χάπι βιασμού».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ειδικοί που λένε ότι οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να εντοπιστούν στον οργανισμό έως και τρεις ημέρες αργότερα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου καταγράφονται όσα ακολούθησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου μετά την καταγγελία της 24χρονης.

Όπως αναφέρουν «ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών».

Η… σύγκρουση

Σε αυτό το σημείο υπάρχει η πρώτη «σύγκρουση» των αναφορών της 24χρονης συγκριτικά με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Η Γεωργία Μπίκα υποστηρίζει πως της ζητήθηκε να βρει μόνη της ουροσυλλέκτες και βγήκε στον δρόμο να ψάξει φαρμακείο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Τελικά κατάφερε να βρει ανοικτό φαρμακείο στην Ι. Δραγούμη και αγόρασε δυο ουροσυλλέκτες λίγο μετά τις 17:00. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχει δημοσιοποιηθεί η απόδειξη από την αγορά της την ημέρα της Πρωτοχρονιάς από το συγκεκριμένο φαρμακείο.

Το makthes.gr επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του φαρμακείου και μας ενημέρωσαν ότι η 24χρονη Γεωργία σήμερα το πρωί τους επισκέφτηκε για να ζητήσει αντίγραφο της απόδειξης για την συναλλαγή που είχαν πραγματοποιήσει. Για αυτό τον λόγο, στην απόδειξη στο πάνω μέρος καταγράφεται ως ημέρα έκδοσης η 1/1/2022, ενώ στο κάτω μέρος εμφανίζεται η ημερομηνία τύπωσης του αντιγράφου 2/2/2022.

Από το φαρμακείο παρέδωσαν το αντίγραφο της απόδειξης, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αγορά της 24χρονης, την ώρα που η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι χορήγησαν από την αστυνομία τους ουροσυλλέκτες.

 

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναγράφεται πουθενά η ώρα της δειγματοληψίας, αλλά επισημαίνουν πως «το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες», και συνεχίζουν αναφέροντας όσα ακολούθησαν για τις εξετάσεις.

Η Γεωργία Μπίκα στηρίζει πως η δειγματοληψία έγινε αργά το απόγευμα προς βράδυ, καθώς κανείς δεν την ενημέρωσε, όπως λέει, πως αμέσως πρέπει να δώσει τα δείγματα. Η ώρα που άρχισαν να κινούνται οι διαδικασίες για τις δειγματοληψίες φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στην ανακοίνωσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, που κάνει λόγο για απογευματινές προς βραδινές ώρες.

«H ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου. H αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ουρών, που είναι το μονό κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ» αναφέρει στην ανακοίνωση η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Με τα στοιχεία που δίνει, επιβεβαιώνεται ότι οι διαδικασίες άρχισαν αργά το απόγευμα για τις εξετάσεις, διότι όπως επισημαίνουν μετά την επικοινωνία τους έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς να λάβουν άμεσα δείγματα ούρων.

 Αναζήτηση στοιχείων σε κινητά και DNA

Την ίδια στιγμή, οι ανακριτικές και αστυνομικές αρχές παλεύουν να λύσουν το μυστήριο με την ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά τηλέφωνα της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων και του Θεσσαλονικιού μετρ, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα usb, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει υλικό που να σχετίζεται με την επίμαχη βραδιά αλλά και προηγούμενες, για να εξιχνιάσουν αν πίσω από την ιστορία κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας έδωσε τη δική του εκδοχή για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Σχετικά άρθρα

Ληστεία στην Θεσσαλονίκη

Θύμα ληστείας έπεσε πριν από λίγο ένας άνδρας, στην περιοχή των Νέων Επιβατών στη Θεσσαλονίκη. Δύο άγνωστοι τον  πλησίασαν την ώρα που κατευθυνόταν στο σπίτι του και με την απειλή πιστολιού του αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που ενεργούν για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. πηγή: thestival.gr