Σε μια μέρα χάθηκαν 99 δισ. δολάρια!

Το μαζικό ξεπούλημα στη Wall Street είχε τις επιπτώσεις του

Το μαζικό ξεπούλημα που καταγράφτηκε προχθές (10/10) στην Wall Street είχε άμεσες επιπτώσεις στις τσέπες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, οι οποίοι έχασαν περίπου 99 δισ. δολάρια σε λίγες μόνο ώρες! Και όπως είναι φυσιολογικό τις μεγαλύτερες απώλειες τις είχε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος o οποίος έχασε 9,1 δισ. δολάρια.

Πλέον η περιουσία του Μπέζος όπως την μετράει το Bloomberg βρίσκεται στα 145,2 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο. Βέβαια ακόμη και μετά απ’ αυτές τις απώλειες ο Μπέζος είναι κατά 46,2 δισ. πλουσιότερος από ότι ήταν ένα χρόνο πριν.

Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, του Γάλλου Μπερνάρ Αρνό υποχώρησε κατά 4,5 δισ. δολάρια στα 66,9 δισ. Οι μετοχές της αυτοκρατορίας του LVMH κατέγραψαν μεγάλη πτώση αφού η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι στα κινεζικά τελωνεία αυξάνονται.

Ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους ήταν και ο Γουόρεν Μπάφετ. Ο γκουρού των αγορών έχασε 4,5 δισ. δολάρια ή περίπου το 4,9% της περιουσίας του.

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, μια ομάδα 67 ατόμων στην οποία περιλαμβάνονται ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασαν 32,1 δισ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Δόθηκε λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων όλων των υπαρχόντων δικαιούχων του «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενέκρινε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΝ, με ποσό 100 εκατ. ευρώ, για την πλήρη αποπληρωμή όλων των δικαιούχων (περίπου 10.000 νοικοκυριών τα οποία με τη σειρά τους, θα εξοφλήσουν περίπου […]