Σε ποια ηλικία αφήνουν οι Έλληνες το σπίτι των γονιών τους;

Κι όμως η χώρα μας δεν είναι στην 1η θέση της Ευρώπης

Έρευνα δείχνει σε ποια ηλικία εγκαταλείπουν τη γονεϊκή στέγη οι νέοι σε όλη την Ευρώπη. Όπως αποδεικνύεται, νωρίτερα… φεύγουν οι γυναίκες από τους άνδρες.

Κι όμως δεν είναι η Ελλάδα η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας! Με την οικονομική κρίση να έχει… διαλύσει τα νοικοκυριά ο μέσος όρος ηλικίας των νέων που αποφασίζουν να μετακομίσουν μακριά από την «προστασία» των γονιών τους έχει αυξηθεί.

Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Eurostat σχετικά με το ποσοστό των νεαρών ενηλίκων της Ε.Ε. που εξακολουθεί να ζει με τους γονείς του.

Όπως φαίνεται στο γράφημα η Μάλτα έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο με 32,2, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής έρευνας με 29,4.

Μάλιστα, το 28,5% των Ευρωπαίων νεαρών ενηλίκων ηλικίας 25 έως 34 ετών ζει ακόμα με τους γονείς του.

Η ίδια έρευνα παρουσιάζει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο, αφού δείχνει πως οι γυναίκες κερδίζουν πιο γρήγορα την… ανεξαρτησία τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Βέβηλη Δήμαρχος με τακούνια στην Τουρκία!

Στο στόχαστρο χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η δήμαρχος του Γκαζιαντέπ στην Τουρκία, επειδή τόλμησε πατήσει με τα τακούνια της πάνω σε ένα αρχαίο μωσαϊκό! Φωτογραφίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και στις οποίες απεικονιζόταν η κυρία Fatma Sahin -από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)- και το επιτελείο της να […]