Σε ποιο μέρος της Ελλάδας οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο τα one night stand

Δείτε στοιχεία έρευνας

Το BlindChat είναι μία online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα και θέλησε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα κάνοντας έρευνα στους χρήστες του. Ο ιστότοπος, αποφάσισε έτσι να δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο για τους χρήστες του θέτοντας την ερώτηση: «Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;». Οι επιλογές για απάντηση ήταν «Μία βραδιά», «Μερικούς μήνες», «Μερικά χρόνια» ή «Για πάντα».

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δείχνουν ότι οι γυναίκες στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο δεν πιστεύουν και πολύ στους αιώνιους έρωτες με τα ποσοστά των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να κρατήσει για πάντα να είναι κάτω από 1%! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη επαρχία είναι 29,11%.

Οι μονογαμικές γυναίκες βρίσκονται στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική, με μέσο όρο 30% να θέλει μόνιμη σχέση. Πιο αναλυτικά, το 36,84% των γυναικών στην Κρήτη, το 30,10% στην Κεντρική Μακεδονία και το 30,53% στην Αττική θέλουν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους.

Όσο για τους άντρες, στη Στερεά Ελλάδα μόνο το 5,29% είπε πως θέλει σχέση για μια ζωή με τους περισσότερους να αναζητούν σχέση μερικών μηνών (45,67%). Οι επόμενοι λιγότερο ρομαντικοί στην Ελλάδα είναι οι άντρες της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους μόνο το 16,05% επιθυμεί η επόμενη σύντροφός τους να είναι μαζί τους για πάντα.

Όλα τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κινούνται σε ποσοστά 23-26% με ένα εντυπωσιακό στοιχείο να είναι η σύγκρισή τους με την Κύπρο όπου οι άντρες φαίνεται να θέλουν κάτι σταθερό. Περίπου 1 στους 3 από αυτούς θέλει μία σχέση για πάντα!

Ποιοι κάτοικοι αναζητούν σχέσεις τις μίας βραδιάς; Ο μέσος όρος των γυναικών σε όλη την Ελλάδα που θέλει να κάνει one night stand είναι 18,30% με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών να είναι 25,84%. Το ενδιαφέρον όλης της υπόθεσης είναι να δούμε τις περιφέρειες που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά στη συγκεκριμένη απάντηση ανά φύλο!

Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου 2 στους 5, άντρες και γυναίκες, δηλώνουν πως δε θέλουν δεσμεύσεις αλλά κάτι που να κρατήσει μόνο ένα βράδυ. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.

Αμέσως μετά έρχονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Το one-night-stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά στην Κρήτη με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%

Σχετικά άρθρα