Με τι μοιάζει αυτό το γήπεδο;(pics)

Η Ζάχα Χαντίντ άλλα είχε στο μυαλό της…

Οταν η Ζάχα Χαντίντ, η πιο διάσημη γυναίκα της αρχιτεκτονικής στον κόσμο συνέλαβε την ιδέα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του γηπέδου του Κατάρ, χωρητικότητας 40.000 θέσεων, ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα γίνει το 2022, είχε στο νου της τα παραδοσιακά πανιά στα βαρκάκια που χρησιμοποιούσαν οι αλιείς μαργαριταριών.

Με αυτό τον τρόπο σχεδίασε το γήπεδο, το οποίο παραπέμπει και στη ναυτική παράδοση του Κατάρ.

Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, είναι το ότι θεωρείται ένα αισθητικό ολίσθημα και παραπέμπει σε γυναικεία γεννητικά όργανα. Η ατυχής αυτή ομοιότητα έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων σε όλα τα μέσα. Υπάρχει και μια φεμινιστική οπτική: ο κόσμος είναι γεμάτος από έργα της αρχιτεκτονικής, τα οποία παραπέμπουν σε φαλλικά σχήματα.

Γιατί να θεωρείται αυτή η ομοιότητα ενοχλητική; Θα μπορούσε να είναι ένα σχόλιο και για τις γυναίκες του Κατάρ, τα δικαιώματα και την απελευθέρωσή τους. Κάποια στιγμή φανταζόμαστε, θα μιλήσει και η δημιουργός.

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα

Η νέα Porsche Panamera είναι εδώ!

Με νέο παρουσιαστικό που τονίζει ακόμη περισσότερο το δυναμικό της χαρακτήρα, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και πιο δυνατούς κινητήρες, η δεύτερη γενιά του Gran Turismo θέτει και πάλι τα στάνταρ στην κατηγορία των υπερπολυτελών sedan επιδόσεων. Το μεγάλο και πολυτελές τετράθυρο μοντέλο είναι αρκετά ταχύτερο από τον προκάτοχό του, με τους ανθρώπους της Porsche να […]