Σεισμός κοντά στη Θεσσαλονίκη

Έγινε αισθητός ακόμα και στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν, ο σεισμός έφτασε στους 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια Ημαθίας κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα, ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια άλλη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ωστόσο η δόνηση ήταν αρκετά έντονη, γύρω από το επίκεντρο…

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/8), στις 05:07, σε περιοχή της Πιερίας με το εστιακό βάθος να είναι στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 6 χλμ. ανατολικά του Αιγινίου, 27 χλμ. βόρεια της Κατερίνης και 32 χλμ. νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 13,4 χλμ., και επίκεντρο τα 31 χλμ. ανατολικά της Βέροιας.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η έντασή της σεισμικής δόνησης ήταν 4 Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος ήταν 9 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του φαινομένου καταγράφηκε κοντά στο δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα, ανάμεσα στα Μάλγαρα και το Αιγίνιο.

Σχετικά άρθρα

Σούσι και γιουχάρισμα για τη Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη απολαμβάνει την ελευθερία της και προσπαθεί σιγά- σιγά να επιστρέψει στις καθημερινές συνήθειες. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπολου που πέρασε αρκετό διάστημα στις φυλακές του Κορυδαλλού και στην συνέχεια στο Δρομοκαϊτειο, απολαμβάνει την συντροφιά του γιου της που την συνοδεύει σε κάθε της έξοδο. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες τους είδαμε μαζί στο […]