Σεισμός στη Σάμο: Στην Αθηνα με C-130 14χρονος

Με πολλαπλά κατάγματα

Με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 μεταβαίνουν ευσπευσμένα δύο τραυματίες από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της Σάμου, προκειμένου να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι με πολλαπλά κατάγματα που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων και για μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, που μεταφέρεται στο ΚΑΤ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ζωή και των δύο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη. Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ ακόμα 10 πολίτες της Σάμου μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται, ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους καθώς καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε. Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ήταν μαθητές Λυκείου, ηλικίας μόλις 15 και 17 ετών περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και καταπλακώθηκαν από το τοιχίο ενώ γυρνούσαν από το σχολείο τους.

Έγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού τους αλλά τα παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά. Το ΕΚΑΒ τα απεγκλώβισε χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι στιγμές που εκτυλίσσονται στη Σάμο μετά τον σεισμό είναι πραγματικά τραγικές.

Σχετικά άρθρα