18.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025

Σεισμός στην Κρήτη: «Χορό» έστησαν οι μετασεισμοί

Σε σκηνές θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ηράκλειο στην Kρήτη, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό. Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους στήθηκαν σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, την Τρίτη αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα