ΣΕΚΑΠ: Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου

Απόφαση ανάσα (έως 17/1) έστω και για λίγες ημέρες για την καπνοβιομηχανία

Απόφαση ανάσα έστω και για λίγες ημέρες για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενούς της, έβγαλε το δικαστήριο της Κομοτηνής, αποφασίζοντας να αναστείλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 17 Ιανουαρίου. «Κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. Στις 8 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην καπνοβιομηχανία.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κώστας Γαβριηλίδης, το πρόστιμο δεν ήταν σε γνώση του Ιβάν Σαββίδη όταν ο επιχειρηματίας εξαγόραζε την επιχείρηση.

«Υπήρχαν οφειλές προς την ΑΤΕ, προς προμηθευτές, προς εργαζομένους, αλλά αυτό το πρόστιμο δεν υπήρχε πουθενά ως εκκρεμότητα, αυτό είχαμε διαπιστώσει και εμείς ως εργαζόμενοι κατά τη συνάντησή μας με τον εκκαθαριστή”, ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης, που υπογράμμισε πως στον προγραμματισμό της νέας αναπτυξιακής τροχιάς στην οποία έχει βάλει τη ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης, οι 170 (200 με τους εποχιακούς) εργαζόμενοι, πρόκειται να αυξηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την Πέμπτη, αποφάσισε ότι σε περίπτωση που “δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας”, θα υποβληθεί δήλωση παύσης πληρωμών με σαφή προσανατολισμό την πτώχευση της εταιρείας.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα