Σφοδρές συγκρούσεις στην καρδιά του Παρισιού

«Μυρίζει επανάσταση»

“Μυρίζει επανάσταση”: από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων”, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι.

“Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των “κίτρινων γιλέκων”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων” είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα.

Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Νεκρός οπαδός στην Αργεντινή!

Ο θάνατος ενός νεαρού φιλάθλου έβαλε σε 2o πλάνο τη σπουδαία νίκη 3-0 της Μπελγράνο επί της Ντεφένσα ι Χουστίσια για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Απερτούρα της Αργεντινής. Ο άτυχος άνδρας  σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας της πόλης Κόρντομπα  «MundoD de La Voz» έπεσε, από το επάνω διάζωμα της εξέδρας Artime  του γηπέδου […]