Σφοδρή επίθεση στον Αυγενάκη

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τον υφυπουργό Αθλητισμού

Με σκληρή γλώσσα απαντάει το Κίνημα Αλλαγής στις ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τα μέτρα στήριξης των σωματείων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Γραμματέα Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής:

«Παρακολουθούμε τα «πήγαινε-έλα» των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, για να καταλήξει σε διθυράμβους ο Υφυπουργός ότι, ενέταξε τα Αθλητικά Σωματεία στα μέτρα στήριξης από τον ιό COVID-19. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 31/03/2020 του Υφυπουργού, τα Σωματεία εντάσσονται στον ΚΑΔ 94991600 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περί «Υπηρεσίες που παρέχονται από Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές ενώσεις», για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά. Από την τελευταία ανακοίνωση αποκλείονται Σωματεία που έχουν δραστηριότητα λιγότερο από 3 χρόνια. Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:

1. Γιατί δεν απαιτεί την τροποποίηση του ΚΑΔ ή καινούργιο ΚΑΔ για τα Αθλητικά Σωματεία για να είναι ξεκάθαρη η ένταξη, τώρα και στο μέλλον εάν προκύψει ξανά ανωτέρα βία;2. Γιατί μπήκε η διάταξη της δραστηριότητας «τουλάχιστον την τελευταία τριετία»; Αυτό σημαίνει ότι Σωματεία που ιδρύθηκαν την τελευταία τριετία αποκλείονται των μέτρων στήριξης ακόμη κιαν έχουν λάβει την προβλεπόμενη από τον Νόμο 2725/99 Αθλητική Αναγνώριση και είναι δραστήρια; Τι θα γίνει με όλους τους νόμιμα εργαζόμενους σε αυτά τα Σωματεία αφού η διάταξη δεν επιχορηγεί σωματεία αλλά μόνο τους εργαζόμενους; Όλα τα παραπάνω μας δημιουργούν ανησυχία αλλά και πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα

Οι πρωταθλητές του real estate

Πρωταθλητές στην κατοχή ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι και το 2013, εμφανίζονται οι βουλευτές. Βέβαια, αυτή τη φορά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει αφαιρέσει τις πληροφορίες από τα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα, καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών. Έτσι, σύμφωνα με το […]