Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη!

Για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας

Έντονη αντιπαράθεση είχαν νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την επαναβεβαίωση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αφορμή για τη μεταξύ τους κόντρα στάθηκε μια αναφορά του προέδρου της ΝΔ στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη: “Κάνατε κάτι αδιανόητο, πήρατε έναν εν ενεργεία στρατιωτικό (τον κ. Αποστολάκη) και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμα τη στολή του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας. Ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας)”, είχε πει κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει:

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων”, σημείωσε ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει.

“Πάνω στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα” σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει κανέναν, αλλά να επισημάνει ότι όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα είχαν σεβαστεί την διάκριση εκτελεστικής εξουσίας- ενόπλων δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα