«Σφυροκόπημα» για τα κανάλια

Τέλος οι κατεργαριές, λέει η αντιπολίτευση

Με το πολιτικό θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη συνεχίζεται η επι της ουσίας συζήτηση των τροπολογιών για τις τηλεοπτικές άδεις στην Βουλή καθώς η εισαγωγική τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος επέμεινε ότι η θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρει τέσσερις άδειες, ενίσχυσε το τεταμένο κλίμα με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει με διαφωνία επι της διαδικασίας καθώς η αντιπολίτευση αντέδρασε για την περιορισμένης έκτασης συζήτηση που προέκρινε το προεδρείο της Βουλής ζητώντας ανοικτό κατάλογο ομιλητών ώστε να τοποθετηθούν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα τοποθετηθούν 10 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 6 από την ΝΔ και 4 από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

H συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες διεξάγεται στη σκιά των δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αναστολή και όχι στην κατάργηση του νόμου 4339 όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Στο παραπέντε της έναρξης της κρίσιμης συζήτησης επι της αρχικής ρύθμισης που κατέθεσε για την αναστολή του άρθρου 2 Α που ορίζει ότι ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση των αδειών γίνεται από την γγ Ενημέρωσης ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε νέα τροπολογία για τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών.

Η νέα διάταξη προβλέπει ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, ανα κατηγορία εμβέλειας, προγράμματος, είδος περιεχομένου σε περίπτωση ενημερωτικού προγράμματος κλπ πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ αντί αιτιολογημένης γνώμης αυτού που ισχύει σήμερα.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Σε τέτοιο πληστιριασμο η Siemens πρέπει να πληρώσει κανονικά και οχι να την βγάλει με κανα τηλεφωνικό κέντρο η καμμία κουζίνα.
    Οποίος κατάλαβε καταλαβε

Comments are closed.