Σημαντική συνάντηση για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να το κάνει σημείο αναφοράς

ο εμπορικό τμήμα της αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα «Advantage Austria» διοργάνωσε μια αποστολή των αυστριακών εταιρειών αλλά και των Ελλήνων εκπροσώπων τους στη Θεσσαλονίκη. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιώντας μια μικρή παρουσίαση σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα κίνητρα στη χώρα μας.

Στη συνάντηση 26 αυστριακές εταιρείες μοιράστηκαν τις ιδέες και την εμπειρία τους όσον αφορά τον τουρισμό και τις κατασκευές με το τεχνικό τμήμα της DIMERA GROUP που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Porto Carras Resort στη Χαλκιδική και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της αυστριακής αντιπροσωπείας κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος για νέα υλικά, βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές, υψηλής ποιότητας ξύλινα προϊόντα και εσωτερικού φωτισμού έως έξυπνους αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του go-international, μιας κοινής πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας και του Ομοσπονδιακού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας.

«Η Αυστρία είναι ένας παγκόσμιος κρυμμένος πρωταθλητής όταν πρόκειται για εξελιγμένες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο των κατασκευών, της κινητικότητας και του τουρισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι που μεταφέραμε τη μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη επιχειρηματική αντιπροσωπεία αυστριακών εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις ενδέχεται να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή κάνοντας το επόμενο βήμα. Είναι εδώ προκειμένου να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με εμβληματικούς επενδυτές όπως η DIMERA και να συνοδεύσουν τους Έλληνες επιχειρηματικούς εταίρους της σε μια πολλά υποσχόμενη κοινή πορεία προς την ανάπτυξη», δήλωσε ο Gerd Dueckelmann-Dublany, ο Αυστριακός Επίτροπος Εμπορίου στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Μουτσάκης, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής στην DIMERA καλωσόρισε θερμά την αντιπροσωπεία σημειώνοντας: «Έχουμε ήδη μπει στη φάση ανάπτυξης του πολύ ενδιαφέροντος και απαιτητικού έργου του Porto Carras. Παράλληλα, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των έργων μας και ως εκ τούτου ξεκινήσαμε να συναντάμε αξιόπιστους και παθιασμένους προμηθευτές».

Εκτός από το 5 αστέρων Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και το μερίδιο ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Savvidis Family Group κατέχει επίσης το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης, Makedonia Palace, το τηλεοπτικό κανάλι Open TV, τις ειδησεογραφικές πύλες ethnos.gr και imerisia. gr, την κορυφαία εταιρεία FMCG SOUROTI, τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΠΑΟΚ και σημαντικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ άλλων επενδύσεων.

Σχετικά άρθρα