Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κω

Ασθενής δόνηση

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:59 την Τρίτη, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της πόλης που βρίσκεται στα τουρκικά παράλια, απέναντι από την Κω.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην Κω όσο και στην Αλικαρνασσό, καθώς είχε εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιόμετρα.
Στην αντίστοιχη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν 4 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος στα δέκα χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα

Εκτροχιασμός τρένου!

Διακοπή στη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας- Θεσσαλονίκης στο σταθμό Λιλαία, στην περιοχή της Αμφίκλειας λόγω εκτροχιασμού βαγονιών, τα ξημερώματα στις 02:40, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505 ήταν, ευτυχώς, κενά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τρένου δεν έπαθε τίποτα. Στο σημείο […]