“Σκέφτομαι να μην πάω στα εγκαίνια”

Η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη για την έναρξη της ΔΕΘ

Το ενδεχόμενο να μην παραβρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξετάζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων που λαμβάνει χώρα.

Όπως δήλωσε στη Μακεδονία της Κυριακής, «το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω “Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας”».

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

«Η άποψή μου αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.