Σκληρές κυρώσεις της Ρωσίας στην Τουρκία

Τι αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν

Σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας υπέγραψε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα με το οποίο τίθεται σε ισχύ ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα. Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» αναφέρεται στο διάταγμα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους από την 1η Ιανουαρίου του 2016 και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

Από το μέτρο της βίζας θα εξαιρεθούν όσοι Τούρκοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και οι διπλωμάτες.Επιπλέον απαγορεύτηκε από τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία να πωλούν τουριστικά πακέτα με προορισμό την Τουρκία, μέτρο που θα ισχύσει από την αρχή του 2016.

Επιπλέον αναφέρονται περιορισμοί και απαγορεύσεις σε εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων από την Τουρκία. Η πλήρης λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών. Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται επίσης και αυστηροί περιορισμοί σε τουρκικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.

Σχετικά άρθρα