Σόιμπλε τέλος από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Bild

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Bild ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Ο Γερμανός πολιτικός σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της γερμανικής Βουλής.

Εντός της ημέρας η υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ θα προταθεί σήμερα από τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους.

Η κίνηση αυτή από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ γίνεται προκειμένου να επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή στις γερμανικές εκλογές το ακροδεξιό κόμμα AfD κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στην Βουλή.

Η επιλογή του Σόιμπλε, που έχει μεγάλη ιστορία στην πολιτική της Γερμανία έχει τεράστια σημασία για την επόμενη μέρα της Γερμανίας.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η επιλογή του προσώπου για το υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ο Σόιμπλε κρατούσε το τιμόνι της γερμανικής οικονομίας για οκτώ χρόνια και ταυτίστηκε με την πολιτική της λιτότητας στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ωχ, αυτό είναι κακό νέο για την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε είναι αριστερός σε σύγκριση με αυτούς που είναι να αναλάβουν, οι οποίοι και θα ζητήσουν μειωθούν οι ροές χρημάτων προς την Ελλάδα. Κακό βέβαια για τους ΔΥ. Οι υπόλοιποι έχουμε μάθει να ζούμε χωρίς λεφτά εδώ και χρόνια.

Comments are closed.