ΣΟΚ: Η Virgin Atlantic απολύει 3.150 εργαζόμενους!

Εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει 3.150 απολύσεις και ότι θα μεταφέρει το πρόγραμμα πτήσεών της από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στο αεροδρόμιο Χίθροου της βρετανικής πρωτεύουσας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει σχεδόν καθηλώσει τα αεροσκάφη σε όλον τον κόσμο αφήνοντας τις αεροπορικές εταιρείες να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να μπορέσουν να είναι αποδοτικές.

Δεν είναι μόνο η Virgin Atlantic…

Την περασμένη εβδομάδα η British Airways ανακοίνωσε ότι πιθανόν θα απολύσει έως και 12.000 υπαλλήλους της, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του ανθρωπίνου δυναμικού της, και ο επικεφαλής της Virgin Atlantic, Σάι Βάις, δήλωσε ότι η πανδημία είναι ό,τι πιο καταστροφικό έχει συμβεί στην ιστορία της εταιρείας.

«Για να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και να εμφανιστούμε ως μια κερδοφόρα επιχείρηση τώρα είναι η ώρα για περαιτέρω δράση, για να μειώσουμε τα κόστη μας, να διατηρήσουμε την ρευστότητά μας και να προφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βάις.

«Είναι ζωτικής σημασίας να επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την αναδιοργάνωση και για τον επανακαθορισμό του μεγέθους της Virgin Atlantic ώστε να συμβαδίζει με τη ζήτηση».

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση μέσα από συνομιλίες που έχει με την κυβέρνηση και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για πιθανή στήριξη της εταιρείας.

Η συνδικαλιστική ένωση των Βρετανών πιλότων, η BALPA, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ένα σφοδρό πλήγμα για την βιομηχανία και κάλεσε την κυβέρνηση να μην “υπεκφεύγει” και να βοηθήσει τον τομέα των αερομεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα