ΣΟΚ: Νεκροί βρέθηκαν και οι 4 αγνοούμενοι στην Κρήτη

Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και οι τέσσερις επιβαίνοντες βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των αγνοουμένων στην Κρήτη, στο οποίο δυστυχώς βρέθηκαν νεκρά και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν. Η τετραμελής οικογένεια αγνοείτο από το βράδυ του Σαββάτου. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία 30χρονη, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της. Η τετραμελής οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση, όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Τόσο η 30χρονη όσο και ο 29χρονος είχαν απευθύνει δραματική έκκληση για τη διάσωσή τους, αφού κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, σύμφωνα με το neakriti.gr, εκτός από το σκάφος, drone και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιστρατεύθηκαν πλέον και οι δύτες της ΕΜΑΚ αλλά και τηλεσκοπικός γερανός με τον χειρισμό να γίνεται εξ αποστάσεως.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και σε σημείο με καλαμιές. Τώρα σχεδιάζεται νέα επιχείρηση και απαιτείται βαρύ όχημα για τη διαδικασία ανάσυρσης του οχήματος. Σύμφωνα με το διοικητή της ΕΜΑΚ, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr «οι έρευνες ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με βάρκα και τον τηλεσκοπικό γερανό, ο οποίος με έναν μαγνήτη ανιχνεύει μέταλλα στο εσωτερικό του ποταμού και κινείται στην παράκτια ζώνη του. Δύο ομάδες δυτών βρίσκονταν από την Κυριακή στην περιοχή, ωστόσο κατάφεραν να βουτήξουν τη Δευτέρα, καθώς τα νερά μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ορμητικά και οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα