Σοκ στα γραφεία του Facebook!

Εντοπίστηκε άκρως επικίνδυνο αέριο!

Δοκιμές ρουτίνας ανίχνευσαν την παρουσία της βασικής ουσίας αυτού του αερίου στα γραφεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αμερικανικές Αρχές έπειτα από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο σαρίν.

Τη Δευτέρα, δοκιμές ρουτίνας για το σαρίν ανίχνευσαν την παρουσία της ουσίας σε μια τσάντα αλληλογραφίας στα γραφεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ένας υπάλληλος του τμήματος πυροσβεστικής της Menlo Park (MPFD) στο Business Insider.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στη μονάδα παρακολουθούνται τώρα, αλλά κανείς δεν δείχνει προς το παρόν συμπτώματα έκθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο αξιωματούχος της MPFD δεν μπόρεσε να πει ακριβώς πόσοι άνθρωποι παρακολουθούνταν, αν και άλλες ειδήσεις έδειξαν δύο άτομα.

Το σαρίν είναι οργανική ένωση του φωσφόρου. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα. Έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής. Η παραγωγή και αποθήκευση σαρίν είναι παράνομη από τη Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων του 1993.

Σχετικά άρθρα