Σοκ στη Βραζιλία

Ενας νεκρός και 40 τραυματίες από επιθέσεις νυχτερίδων βαμπίρ

Ένας άνδρας πέθανε και άλλοι 40 νοσηλεύονται για πιθανή προσβολή από τον ιό της λύσσας στην βορειοανατολική Βραζιλία, έπειτα από ξέσπασμα πολλαπλών επιθέσεων από νυχτερίδες βαμπίρ.

Ο άνθρωπος που πέθανε ονομάζεται Edivalson Francisco Souza, ήταν 46 χρονών και είναι ο πρώτος θάνατος που αποδίδεται στον ιό της λύσσας από το 2004 και έπειτα.

Ο άτυχος άνδρας άρμεγε μια αγελάδα στην φάρμα του στην περιοχή Paramirim, όταν πάτησε άθελα του μια νυχτερίδα, η οποία με την σειρά της του δάγκωσε το πόδι και του μετέδωσε τον ιό της λύσσας. Ο Edivalson έπλυνε την πληγή αλλά αποφάσισε να μην πάει στον γιατρό.

Τις επόμενες μέρες υπέφερε από σοβαρούς πονοκεφάλους, ναυτία, άγχος και έλλειψη οξυγόνου και αναγκάστηκε να πάει σε κάποιο νοσοκομείο όπου και θυμήθηκε το περιστατικό.

Όταν οι γιατροί τον εξέτασαν, αυτός βρέθηκε θετικός στον ιό της λύσσας αλλά ήταν πολύ αργά για να μπορέσουν να τον εμβολιάσουν.

Η επίθεση θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή και οι αιτίες αυτού του ξεσπάσματος πιθανώς να οφείλονται στην απότομη αύξηση του πληθυσμού των νυχτερίδων.

Σχετικά άρθρα