ΣΟΚ στην Πάτρα!

Καθηγητής είχε ερωτικές σχέσεις με 15χρονη μαθήτρια

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Πατρών, σε γονείς και μαθητές, η αποκάλυψη, πως 59χρονος φυσικός σε Γυμνάσιο της πόλης είχε συνάψει ερωτική σχέση με 15χρονη μαθήτρια του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, αποπλάνηση ανηλίκου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Ειδικότερα,  όπως αναφέρει το news247.gr, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Δίωξη, σύμφωνα με την οποία, ο ανώμαλος καθηγητής ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια, αφού πρώτα τα οδηγούσε στο σπίτι του, ενώ ταυτόχρονα τα φωτογράφιζε και τα βιντεοσκοπούσε. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 59χρονος διατηρούσε και σεξουαλική σχέση με την 15χρονη.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κλιμάκιο της Δίωξης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διενέργησαν έρευνα στο σπίτι του 59χρονου, κατά την οποία βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών της ανήλικης, οι οποίες δεν αποτελούσαν όμως υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ και στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια από τον υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο δεν βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Αντιθέτως όμως, βρέθηκαν περισσότερα από 300 SMS προς την ανήλικη και μηνύματα στο Facebook με ακραίο ερωτικό περιεχόμενο τα οποία είχαν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο οπότε και φέρονται να ήρθαν σε επαφή και να σύναψαν ερωτικές σχέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 59χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για να ακολουθηθεί η περαιτέρω διαδικασία. Πρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και άμεσα ο εκπαιδευτικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σχετικά άρθρα