ΣΟΚ στο στο Manchester Arena με νεκρούς!

Τώρα: Χάος και εκρήξεις σε συναυλία!

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση εντός και εκτός του συναυλιακού χώρου στο Μάντσεστερ όπου κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις πριν από λίγη ώρα.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν οι εκρήξεις που οφείλονται σε βραχυκύκλωμα ή σε τρομοκρατική ενέργεια.
Υπάρχουν, επίσης, δεκάδες αιμόφυρτοι θεατές οι οποίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία της βρετανικής πόλης.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ “πιάστηκε στον ύπνο” και καθυστέρησε να επιβεβαιώσει το γεγονός και πολύ περισσότερο να ανακοινώσει από τι προκλήθηκαν οι εκρήξεις.

Σύμφωνα με το RT είναι πολύ πιθανό η έκρηξη να προκλήθηκε από τεράστια μπαλόνια φουσκωμένα με αέριο. Παρ’όλα αυτά όμως και η αστυνομία δεν έχει αναφέρει ακόμη τίποτα για τον λόγο που προκάλεσε το συγκεκριμένο δυστύχημα.Επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Η αστυνομία την ίδια στιγμή περιοριζόταν να ανακοινώσει λακωνικά: “Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό”.

Τα περιβόητα βρετανικά μέτρα ασφαλείας και ετοιμότητας όμως είχαν ήδη καταρρεύσει.

Και ο διεθνείς τύπος όμως δεν εμφάνισε καλύτερη εικόνα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το BBC καθυστέρησε πολύ να δώσει την είδηση και ακόμη περισσότερο κάποιες πρώτες πληροφορίες. Το ίδιο και το Skynews.

Πρώτο βγήκε το αμερικανικό CNN, που έχει αυξημένο ενδιαφέρον εκτός από το ενδεχόμενο τρομοκρατίας και λόγω καταγωγής της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με το RT είναι πολύ πιθανό η έκρηξη να προκλήθηκε από τεράστια μπαλόνια φουσκωμένα με αέριο. Παρ’όλα αυτά όμως και η αστυνομία δεν έχει αναφέρει ακόμη τίποτα για τον λόγο που προκάλεσε το συγκεκριμένο δυστύχημα.

Νωρίτερα η βρετανική αστυνομία αρκέστηκε να επιβεβαιώσει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι “υπάρχουν νεκροί” στο στάδιο του Μάντσεστερ καθώς και τραυματίες.

Όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Σχετικά άρθρα