Σοκάρει η φοιτήτρια που δέχθηκε επίθεση στο ΑΠΘ

Τι ανέφερε στην κατάθεση της

Τη δικογραφία για το απίστευτο συμβάν στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ένας 22χρονος φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας ανυποψίαστης φοιτήτριας, συνελήφθη και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους φέρνει στο φως το Πρώτο Θέμα.

Ο δράστης, ένας 22χρονος φοιτητής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ένα άτομο υπεράνω υποψίας που δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, προχώρησε στην ακατανόητη αυτή πράξη εκπλήσσοντας δυσάρεστα το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Μετανιωμένος ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και μετέπειτα ενώπιον του εισαγγελέα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο περί «ανακούφισης» που ένιωσε, ολοκληρώνοντας την αδιανόητη ενέργειά του, ζητώντας συγγνώμη.

Το θύμα του, μια συνομήλικη φοιτήτρια της Νομικής, κόρη έγκριτων νομικών της συμπρωτεύουσας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα βίωνε μια τέτοια εμπειρία στον προστατευμένο χώρο της βιβλιοθήκης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.

Το περιστατικό

Ο νεαρός φοιτητής κατηγορείται ότι το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου με τις γενετήσιες πράξεις που τέλεσε εις βάρος της 22χρονης φοιτήτριας της Νομικής προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπειά της.

Η φοιτήτρια βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, απορροφημένη στο διάβασμα ενός συγγράμματος και όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, δεν είχε αντιληφθεί ότι κάποιος άλλος κατευθυνόταν προς το μέρος της. Τα όσα ακολούθησαν ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία: ο φοιτητής την πλησίασε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του ωσότου βεβαιωθεί ότι είχε πλησιάσει το θύμα του στην απόσταση που ήθελε για να συμπεριφερθεί με τρόπο ακατανόητο εναντίον της. Στάθηκε όρθιος πίσω της προετοιμάζοντας την πράξη του με το θολωμένο του μυαλό.

Δεν πτοήθηκε ούτε από το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και άλλοι φοιτητές, οι οποίοι επίσης δεν αντιλήφθηκαν την κίνηση που προετοίμαζε εις βάρος της φοιτήτριας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια στην κατάθεσή της: «Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να αντιληφθώ την παρουσία κάποιου ατόμου κοντά μου, ένιωσα κάτι υγρό να τρέχει στην πλάτη μου. Εκείνη τη στιγμή γύρισα και είδα ένα νεαρό άτομο με σκούρα ρούχα να απομακρύνεται από το μέρος μου και όταν απομακρύνθηκε αρκετά συνειδητοποίησα ότι είχε προβεί σε εκσπερμάτιση πάνω μου».

Η φοιτήτρια πανικοβλήθηκε αδυνατώντας να πιστέψει τι της είχε συμβεί. Σάστισε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά αντέδρασε, ακολουθώντας τον δράστη προκειμένου να τον υποδείξει στους φύλακες του πανεπιστημίου.

«Τρόμαξα πολύ και αμέσως τον ακολούθησα. Ενημέρωσα τον γραμματέα της βιβλιοθήκης, με τη βοήθεια του οποίου καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε εντός του κτιρίου, αφού είχε δει ότι δεν είχε προλάβει να βγει εκτός αυτού», αφηγείται στην κατάθεσή της.

Η καταδίωξη και η προσπάθεια που ακολούθησε να ακινητοποιηθεί ο δράστης δεν μπόρεσαν να κατευνάσουν την οργή για την ταπείνωση που είχε υποστεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο φύλακας και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου ανέφεραν ότι το κορίτσι έτρεμε από το σοκ που είχε υποστεί, ενώ ο φοιτητής, αφότου τον ακινητοποίησαν, έδειχνε ψύχραιμος, σαν να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος της πράξης του. Στη συνέχεια της κατάθεσής της η κοπέλα αναφέρει: «Αφού τελικώς κατάφερε να εξέλθει του κτιρίου, τον εντοπίσαμε εκ νέου εντός του αμφιθεάτρου με τη βοήθεια και του φύλακα, ο οποίος και τον συγκράτησε στο σημείο ωσότου προσήλθαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Από την ανωτέρω πράξη προσβλήθηκε βάναυσα η γενετήσια αξιοπρέπειά μου, ενώ ένιωσα έντονο φόβο και ταραχή».

Ο φοιτητής οδηγήθηκε στο Α.Τ. Νεαπόλεως Συκεών Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Ενώπιόν τους εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία μάλιστα παραδέχθηκε δίχως να διστάσει ούτε στιγμή, ενώ έδειξε προθυμία να απολογηθεί ακόμη και χωρίς την παρουσία συνηγόρου του.

Ακολούθησε ο σύντομος διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς, όπου και παραδέχθηκε ότι πράγματι εκσπερμάτισε στην πλάτη της φοιτήτριας, προβάλλοντας την εξής απίθανη δικαιολογία, ότι το έκανε γιατί ήθελε… να ανακουφιστεί.

Αστυνομικός: «Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία;».

Φοιτητής: «Οχι ποτέ».

Αστυνομικός: «Κατηγορείσαι ήδη για τις πράξεις που σου γνωστοποιήθηκαν ανωτέρω. Τι απολογείσαι;».

Φοιτητής: «Αποδέχομαι την σε βάρος μου κατηγορία και προέβην σε αυτή την ενέργεια γιατί μου πρόσφερε προσωρινή ανακούφιση. Εχω μετανιώσει για την ενέργειά μου».

Την επόμενη μέρα της σύλληψής του ο 22χρονος φοιτητής παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα και ζήτησε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η πολιτική αγωγή ζήτησε αναβολή της δίκης διότι η μάρτυρας, δηλαδή η 22χρονη φοιτήτρια, έλειπε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Τελικά η δίκη του φοιτητή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα