Σοκάρει η είδηση της αυτοκτονίας του α’ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ

Συντετριμμένοι οι άνθρωποί του – Τα οικογενειακά προβλήματα

Η είδηση πως ο α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Σταματόπουλος, έβαλε τέλος στη ζωή του, «πάγωσε το αίμα» σε συγγενείς και φίλους.

Ο γιος του έφυγε εσπευσμένα από την Πάτρα για να έρθει στην Αθήνα, ενώ και η κόρη του είναι συντετριμμένη. Φανερά σοκαρισμένος είναι και ο επί 35 χρόνια συνεργάτης και φίλος του, Ευάγγελος Τζελάτης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr.

«Τον Γιάννη τον γνώριζα σχεδόν 35 χρόνια και δεν το χωράει ο νους μου ότι έφυγε από τη ζωή. Έχω συγκλονιστεί πάρα πολύ και ο γιος του, συντετριμμένος μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατο του πατέρα του, έφυγε κατευθείαν για Αθήνα το παιδί, γιατί μένει στην Πάτρα. Ήξερα ότι είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Γιάννης ήταν ένα διαμάντι, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον χώρο του στίβου. Πέρα από την οικογένειά του, αφιέρωνε όλη του τη ζωή στον στίβο. Έχουμε συγκλονιστεί όλοι από το πρωί» ήταν τα λόγια του.

Πολλοί θεωρούν πως τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τον χωρισμό από τη σύζυγό του επιβάρυναν ψυχολογικά την υγεία του.

Πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του Γιάννη Σταματόπουλου αναφέρουν πως ο 63χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κατά καιρούς εκδήλωνε τάσεις αυτοκτονίας. Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα σε ψυχιατρική κλινική.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ εξαίρει τη συμβολή του Γιάννη Σταματόπουλου στον ελληνικό στίβο: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου. Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

Ο Γιάννης Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη σχολή χημικών μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών, όπου από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την περίοδο 1987 – 1989 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Επέστρεψε στο συμβούλιο το 1997 όπου κατείχε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου. Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Από φέτος βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα