Σοκαριστικά νούμερα τροχαίων στην Αττική!

Μόνο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 13 νεκροί και 592 τραυματίες

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, στην Αττική, ενώ συνολικά τραυματίστηκαν σοβαρά 592 άτομα (24 σοβαρά και 568 ελαφρά) σε 481 ατυχήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια αυτών των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 22.875 παραβάσεις, από τις οποίες 962 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά αναφέρονται 668 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 93 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.218 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 418 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 953 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 322 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1.814 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα