Σοκαριστικά στοιχεία από το Μεξικό!

Δεν έχουν τέλος οι δολοφονίες πολιτικών και όχι μόνο!

Στους 30 υπολογίζονται οι πολιτκοί, που είχαν θέσει υποψηφιότητα ενόψει των εκλογών, που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μεξικό και έχουν δολοφονηθεί μέχρι σήμερα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε.

Οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο δολοφόνων ήταν κυρίως υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι για έδρες στα τοπικά κοινοβούλια των μεξικανικών Πολιτειών, διευκρίνισε ο Ναβαρέτε. Η νοτιοδυτική Πολιτεία Γκερέρο είναι ανάμεσα σε αυτές που επλήγησαν περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την 1η Ιουλίου, οι Μεξικανοί καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, τα μέλη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, τα μέλη των πολιτειακών κοινοβουλίων, οκτώ κυβερνήτες και δημάρχους, ανάμεσά τους και αυτόν της πρωτεύουσας.

Συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος αποπειρώνται συχνά να θέτουν υπό τον έλεγχό τους πολιτικούς, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, και βάζουν παράλληλα στο στόχαστρο πολιτικούς που μπορεί να αναλάβουν δράση εναντίον τους.

Η χώρα βίωσε τη σφοδρότερη έξαρση της βίας των τελευταίων δύο δεκαετιών το 2017, όταν, κατά επίσημα, κυβερνητικά στοιχεία, διαπράχθηκαν 25.399 ανθρωποκτονίες.

Σχετικά άρθρα

Σε μαφιόζικη οργάνωση πρώην δήμαρχος της Ρώμης

Είκοσι οχτώ πολιτικούς και επιχειρηματίες συνέλαβαν σήμερα οι καραμπινιέροι, με την κατηγορία της σύστασης μαφιόζικης οργάνωσης, που είχε στόχο την εξασφάλιση εργολαβιών. Στην υπόθεση ενέχονται συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο κεντροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εφόδους στα γραφεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης και της […]