Σοκαριστική έρευνα για τις Αγγλίδες

Διαβάστε τι ζητάνε οι εργοδότες τους

Οι εργοδότες ζητούν από τις Αγγλίδες υπαλλήλους τους να φορούν ψηλοτάκουνα, κοντές φούστες και να βάφονται στην δουλειά, γιατί έτσι είναι… καλύτερα, όπως αποκαλύπτει έρευνα της νομικής εταιρείας Slater and Gordon σε δείγμα 2.000 υπαλλήλων.

Μία στις πέντε γυναίκες υπαλλήλους αναγκάζεται να προσέχει περισσότερο από όσο η ίδια θα ήθελε την εμφάνισή της, επειδή τους το ζητούν οι εργοδότες τους.

Μία στις 10 γυναίκες δήλωσε ότι οι προϊστάμενοί τους τις αναγκάζουν να φορούν ψηλοτάκουνα και κοντές φούστες όταν έρχονται σε επαφή με πελάτες, γιατί όπως υποστηρίζουν είναι πιο ευχάριστες. Μάλιστα το 8% των γυναικών αναγκάζεται να μακιγιάρεται για να δείχνει ομορφότερη.

Το 1/3 των γυναικών τονίζουν ότι οι εργοδότες τούς πρότειναν να αλλάξουν την εμφάνισή τους για το… καλό της δουλειάς.

Την ίδια ώρα πάνω από τους μισούς άνδρες που ερωτήθησαν, απάντησαν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στο χώρο εργασίας.

Ο κώδικας εμφάνισης στη Μεγάλη Βρετανία αφορά μόνο σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής.

Αιτία της έρευνας ήταν η αύξηση των παραπόνων στην νομική εταιρεία από γυναίκες υπαλλήλους οι οποίες τόνιζαν ότι δέχονται όλο και περισσότερες υποδείξεις από τους εργοδότες τους για την εμφάνισή τους.

Σχετικά άρθρα