Σοκολάτα ή Σεξ;

Την ίδια στιγμή όσες καταναλώνουν τουλάχιστον ένα σοκολατάκι την ημέρα έχουν ανεβασμένη λίμπιντο και καλύτερη σεξουαλική λειτουργία σε σύγκριση με εκείνες που τις αποφεύγουν.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σοκολάτα όχι απλώς δεν είναι υποκατάστατο, αλλά μας κάνει να επιζητούμε το σεξ ακόμη περισσότερο!

Οπως εξηγούν οι ειδικοί τα συστατικά που περιέχονται στη σοκολάτα, όπως μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος κ.ά., είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Πέρα από αυτά όμως, είναι και ένα εξαιρετικό αφροδισιακό κι αυτό οφείλεται σε δύο ουσίες που περιέχει: την τρυπτοφάνη (η οποία πυροδοτεί την ερωτική διέγερση) και τη φαινυλαιθαναμίνη (η οποία απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε).

Τι προκαλεί στον εγκέφαλο

Από την άλλη, όμως, Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάσεξ έπειτα από έρευνες σε 20χρονα ζευγάρια διαπίστωσαν ότι μεγαλύτερη ένταση στον εγκέφαλο και στην καρδιά προκαλεί η μαύρη σοκολάτα παρά ένα παθιασμένο φιλί.

«Η ένταση που προκαλεί η σοκολάτα είναι έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή των φιλιών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ντέιβιντ Λιούις. «Τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν. Αν και περιμέναμε ότι η σοκολάτα -ειδικά η μαύρη- θα αύξανε τους παλμούς της καρδιάς γιατί περιέχει κάποιες πολύ διεγερτικές ουσίες, το μήκος αυτής της αύξησης μαζί με τις δυνατές επιδράσεις που είχε στο μυαλό ήταν κάτι που κανείς από μας δεν περίμενε», πρόσθεσε.

Η ψυχολόγος Σου Ράιτ επεσήμανε ότι η σοκολάτα περιέχει φενυλεθυλαμίνη που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ενδορφινών (ουσίες που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της απόλαυσης) στον εγκέφαλο, καθώς και καφεΐνη που έχει μια διεγερτική επίδραση στον εγκέφαλο. «Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η σοκολάτα προκάλεσε ένταση και γιατί πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε αυτήν».

πηγή: enet.gr

 

Σχετικά άρθρα