Σούπερ μάρκετ: Βάζουν τζάμια στα ταμεία

Ενώ αυξάνουν και τα αντισηπτικά

Τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έχουν σκοπό να προστατεύσουν πελάτες και εργαζομένους από τον κορονοϊό.

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να προστατεύσουν πελάτες αλλά και εργαζομένους από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού. Έτσι, μετά την ΑΒ Βασιλόπουλος και το My Market, και η Lidl ανακοίνωσε πως προχωρά στην τοποθέτηση επιπλέον σταθμών αντισηψίας χεριών στους χώρους των καταστημάτων και ειδικών προστατευτικών διαχωριστικών από πλεξιγκλάς στα ταμεία.

Με την τοποθέτησή τους μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού Covid-19 τόσο για τον εργαζόμενο όσο και τον πελάτη που εξυπηρετείται στο ταμείο.

Παράλληλα, η Lidl Ελλάς προχωρά στην εγκατάσταση αυτόματης αναγγελίας από τα μεγάφωνα των καταστημάτων ανά 10 λεπτά, που υπενθυμίζει στους πελάτες να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων για τη δική τους ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια των αγορών τους και κατά την αναμονή στο ταμείο.

Η εφαρμογή των παραπάνω πρόσθετων μέτρων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Lidl Ελλάς.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τις νομοθετικού χαρακτήρα οδηγίες οι εργαζόμενοι στα 225 καταστήματα λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας ενώ εφαρμόζεται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15τ.μ. μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία των έκτακτων προσλήψεων που ξεκίνησαν αρκετά σούπερ μάρκετ για να καλύψουν τα κενά και να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης έχει μείνει πίσω… καθώς πολλοί υποψήφιοι υπαναχωρούν τελικά, του φόβου για την υψηλή μεταδοτικότητα του ιού αλλά και του φόρτου εργασίας που συνεπάγεται αυτή τη στιγμή, μια θέση σε σούπερ μάρκετ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι υποψήφιοι ζητoύν η συνέντευξη για την πρόσληψη να γίνει με βιντεοκλήση!

Πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά άρθρα