Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ

Δύο τραυματίες στο Πανεπιστήμιο

Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες, σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Στη διάρκεια των επεισοδίων δύο φύλακες τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίασης.

Περίπου στο 8 το βράδυ έγινε προσπάθεια να εκκενωθεί το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου.

Η αναπληρώτρια πρύτανη, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έπειτα από διαπραγματεύσεις οι φοιτητές κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου.

Εντούτοις, οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου στον 7ο όροφο παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε, γι’ αυτό και κλήθηκε κλειδαράς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Προτεραιότητα είναι να μπορέσει το προσωπικό που έχει εγκλωβιστεί στον 7ο όροφο, να αποχωρήσει με ασφάλεια από το κτίριο. Όμως το κτίριο δε μπορεί να εκκενωθεί, αν δεν ανοίξει η πόρτα, που προσπάθησαν να καταστρέψουν οι φοιτητές και αν δεν αποχωρήσουν όσοι παραμένουν στις σκάλες», ανέφερε η κ. Πατάκα

«Για κανένα αίτημα, δε μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύουν εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας τους, να τραυματίζονται φύλακες, ή να βάζουν χαρτιά με φωτιά στη μοκέτα έξω από την πόρτα» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα