Σοβαρά προβλήματα με το iPhone 8 προκαλούν πανικό στην Apple!

Οι προσπάθειες για ένα ξεχωριστό επετειακό iPhone προσκρούουν από τον ένα ύφαλο στον άλλο

Οι προσπάθειες για ένα ξεχωριστό επετειακό iPhone φαίνεται να προσκρούουν από τον ένα ύφαλο στον άλλο. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους εταιριών προμηθειών της εταιρίας (TSMC) ότι το Touch ID θα είναι σίγουρα κάτω από την οθόνη, νεότερες φήμες που όλο πληθαίνουν και είναι από σοβαρές και πηγές, δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί. Και να συμβεί όμως, η Apple έχασε τη δυνατότητα να είναι η πρώτη που θα το επιτύχει μια και η Qualcomm ήδη το πέτυχε εκείνη πρώτη και θα το δούμε στο νέο μοντέλο της Vivo.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, οι μηχανικοί της Apple φαίνεται να έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και με το άλλο μέσο βιομετρικής εισόδου και προστασίας του νέου iPhone: την 3D κάμερα αναγνώρισης ίριδας. Και εδώ δεν είναι το hardware που προκαλεί τα προβλήματα, αλλά το συνοδευτικό software.

Σύμφωνα με αναφορά της Fast Company τα προβλήματα σωστής συνεργασίας του software με το hardware είναι τόσο σοβαρά που μάλλον θα οδηγήσουν σε δύο πιθανά σενάρια: είτε τη συνολική καθυστέρηση κυκλοφορίας του iPhone 8, είτε την κυκλοφορία του με την κάμερα, αλλά χωρίς αυτή να λειτουργεί σαν συσκευή αναγνώρισης ίριδας, με σκεπτικό να ενεργοποιηθεί αυτό το χαρακτηριστικό κάποια στιγμή αργότερα, όταν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα, μέσω κάποιας ενημέρωσης του iOS 11.

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο και το Touch ID έχει αποτύχει να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη, τότε τι είδους βιομετρική αναγνώριση θα παρέχει η συσκευή; Θα πρέπει με κάποιο τρόπο το Touch ID να ενσωματωθεί στη συσκευή και η μόνη λύση είναι το οπίσθιο μέρος της συσκευής, όπως έχουν δείξει πολλά πρόσφατα σχέδια που διέρρευσαν. Και κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μια πανωλεθρία για την παρουσίαση του επετειακού iPhone.

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι και με την πολυαναμενόμενη ασύρματη φόρτιση. Και εκεί υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας, συνεργασίας μεταξύ hardware-software και ακούγεται ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά με το σύστημα ενσωματωμένο μεν, αλλά ο απαραίτητος φορτιστής θα κυκλοφορήσει αργότερα, χωρίς κανείς να ξέρει πότε ακριβώς. Όσον αφορά το software, επίσης θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα με κάποια μελλοντική ενημέρωση του iOS.

Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα επίσης με τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων OLED οθονών για το επετειακό iPhone. Η Samsung ως μοναδικός προμηθευτής της Apple για το 2017, σε OLED οθόνες, δε φαίνεται να μπορεί να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα και καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Τα προβλήματα αυτά – όλα μαζί – αν όντως υπάρχουν τελικά, μπορούν να οδηγήσουν, όχι απλά σε καθυστέρηση της παρουσίασης της συσκευής, αλλά σε ολοκληρωτική ματαίωσή της! Γιατί δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η Apple θα υπέπιπτε στο ατόπημα να παρουσιάσει μια συσκευή που θα δώσει τόσο μεγάλη απογοήτευση στους φαν της και τόσο μεγάλη χαρά στους ανταγωνιστές της.

Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι η Samsung ετοιμάζεται να πάρει το αίμα της πίσω με την παρουσίαση όπου να ‘ναι του Galaxy Note 8 και να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή μετά την περσινή πανωλεθρία της με το Note 7, τότε τα πράγματα δε μοιάζουν καθόλου ρόδινα για τους ιθύνοντες στο Cupertino. Και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η Samsung δεν θα ξανακάνει τα ίδια λάθη. Ήδη τα S8/S8+ έχουν αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία (πάνω από 12 δις δολάρια για το πρώτο μισό του 17), κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος επιβραβεύει το τελικό προϊόν της εταιρίας παρά τα προβλήματά του.

Πέρσι, η Apple στάθηκε τυχερή με την παρουσίαση του iPhone 7, χάρη στην κακοτυχία της Samsung. Αλλά αυτά τα περιστατικά δε συμβαίνουν δυο φορές. Κι αν το iPhone 8 δεν είναι αυτό που όλοι περιμένουν, τότε είναι πολύ πιθανό το αγοραστικό κοινό να μην είναι καθόλου επιεικές. Όλα αυτά όμως είναι σενάρια που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με σιγουριά.

Σχετικά άρθρα