Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό

Τι καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές

«Δεν θα φοβόμασταν τον κορονοϊό, εάν είχαμε όλα τα όπλα μας», όπως καταγγέλλει νοσηλεύτρια από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην κάμερα του Open Tv, στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Η συγκεκριμένη, όπως και πολλοί συνάδελφοί της στα νοσοκομεία της χώρας μας, μόλις ολοκλήρωσε άλλη μια εφημερία δίνοντας μάχη απέναντι στον κορονοϊό, με πενιχρά μέσα, ελάχιστο εξοπλισμό και με το «σταγονόμετρο όλα τα υλικά».

Ετσι κι αλλιώς, χιλιάδες γιατροί, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά ρίχνονται στη μάχη ενάντια στην πανδημία, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας, καλούνται να κρατήσουν τις μάσκες τους για περισσότερες ώρες από όσες προβλέπεται, ενώ τα αντισηπτικά και τα γάντια εμφανίζουν έλλειψη. Επίσης, δεν υπάρχουν οι ολόσωμες φόρμες που πρέπει να φορούν όσοι έρχονται σε επαφή με πιθανά κρούσματα του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, πέραν των ελλείψεων σε υγειονομικά υλικά, αναφέρεται ότι πρέπει να γίνουν εσπευσμένα προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία.

 

Σχετικά άρθρα